Onze gegevens

Gauthier coaching & training

Sparrenweg 9

2275 Wechelderzande (Antwerpen)

T. +32 [0]495/69.91.04

E.

BTW BE 0841.088.978

Contacteer Gauthier coaching & training

Loading...

Beter leren omgaan met stress - stress verminderen

Een manager van een groeiend bedrijf werd doorverwezen door zijn huisarts voor coaching. Hij moest zijn stress niveau verminderen en beter leren omgaan met stress. Ik liet hem regelmatige check-points inbouwen in de loop van de dag. Een alarm ging af op zijn gsm wanneer het tijd was om even zijn werk los te laten. Zo kon hij een moment stilstaan bij de hoeveelheid stress die hij voelde op dat moment en zich relaxen vooraleer het werk weer op te nemen, en op die manier de stress verminderen. Zo bleef hij grote stress altijd een stapje voor.

Hij kreeg eenvoudige en bruikbare tips over hoe hij best zo een ontspanningsmoment kon benutten. Ademhalingsoefeningen zijn hiervoor zeer nuttig. Hij ging een cursus yoga voor beginners volgen.

De man kreeg een grappige, maar zeer succesvolle tip van één van zijn collega’s: de ‘neus in de lucht’. Dit is een oefening om je nekspieren los te maken (kan op kantoor tijdens een pauze) waarbij je de nummers 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 0 schrijft in de lucht met je neus. 

Wil je graag beter leren omgaan met stress?
Wij kunnen je helpen. Neem gerust contact op.